Opdatering vedr. YouSee og Discovery Networks

Som bekendt har der de seneste måneder været en del debat vedr. forhandlingerne mellem YouSee og Discovery Networks, men det er desværre ikke lykkedes at finde en aftale inden deadline, hvorfor Discovery’s tv-kanaler ikke vil være en del af YouSee’s tv- og streaming-tilbud fra årsskiftet.
Lejre Kabelnets bestyrelse har været i dialog med mange medlemmer herom, og i sidste uge var vi fire bestyrelsesmedlemmer til møde i Roskilde med vores YouSee-konsulent samt Adam Ernst-Sunne (Commercial Sales Manager) og Bettina Riis Vesterager (Underdirektør). Vi fik en professionel og grundig gennemgang af hele ”sagsforløbet”, og sammenholdt med det, vi har erfaret via dagspressen, er der ingen tvivl om, at konflikten er et resultat af to modsatrettede interesser, sammenholdt med, at aftalen mellem de to parter udløber ved årsskiftet. YouSee tilpasser pt. deres produkter med fokus på en bevægelse væk fra de faste TV-pakker og henimod individuel, valgfri sammensætning af tv-pakken, hvor streamingtjenester indgår. Discovery ønsker fortsat alle deres kanaler i faste tv-pakker.

Lejre Kabelnets medlemmer har ved de seneste generalforsamlinger ytret ønske om større valgfrihed, ”betal kun for de kanaler, du ser”, og i marts 2019 blev det således besluttet at indgå en ny aftale med vores samarbejdspartner YouSee vedrørende foreningens TV-Grundpakke, således at denne fremover vil indeholde en TV-boks – uden yderligere omkostninger for det enkelte medlem. TV-boksen giver mulighed for at se alle TV-programmerne i YouSee’s arkiv, se udsendelser forfra, optage programmer til senere visning samt ikke mindst benytte sig af YouSee’s andre services som Bland Selv, med en palette af TV-kanaler og Streamningtjenester.

Lejre Kabelnets bestyrelse havde håbet, at parterne ville komme til enighed inden årsskiftet, for mange af vore medlemmer er jo glade for fx Kanal 4, 5, 6 og 9, men indtil videre er disse kanaler ikke en del af YouSee´s tilbud fra den 1. januar 2020. Foreningen har ikke selv mulighed for at købe og tilbyde kanalerne på medlemmernes vegne, men de medlemmer, der fortsat ønsker at kunne se Discoverys kanaler, har mulighed for at tilkøbe deres streamingtjeneste, Dplay Sport. Den koster normalt 179,00 kr./md., men kan nu prøves i 14 dage gratis og derefter er prisen kun 99,95 kr./md. de første 6 måneder. Der er ingen binding.

Bestyrelsen har ligeledes overvejet muligheden for at opsige vores aftale med YouSee her og nu og finde en udbyder, der kan tilbyde os Discovery Networks kanaler, men i henhold til kontrakten vil en opsigelse først træde i kraft efter et år.

Med ovenstående in mente, er det derfor Lejre Kabelnets bestyrelses beslutning, at vi ser tiden an frem mod vores generalforsamling mandag den 2. marts 2020 – forhåbentlig finder parterne en tilfredsstillende løsning inden da! Vi har inviteret vores YouSee-konsulent til at deltage på generalforsamlingen, så alle vore medlemmer har mulighed for at møde op og stille spørgsmål om handlingsforløbet, fremtiden mm. Herefter er vi meget klogere på udviklingen, og kan derfor tage en bedre og vidensbaseret diskussion, om vi fx konkret skal indlede processen med at afklare mulighederne for at skifte udbyder.

Hvis du ønsker yderligere uddybning, er du altid velkommen til at kontakte et bestyrelsesmedlem.

Venlig hilsen,

Lejre Kabelnets Bestyrelse